Vossenwandeling 20 maart
Vossenwandeling 20 maart

Vossenwandeling 20 maart

Datum evenement:

20 maart 2024

Tijd evenement:

09:00

Locatie evenement:

Amsterdamse Waterleidingduinen

Het is voorjaar en het duin komt tot leven! Ga mee op deze unieke wandeling

In het vroege voorjaar lijkt het duin in rust maar niets is minder waar. Als je goed kijkt is er overal leven en wat te zien. Ga je mee op een natuurwandeling door het duin om op zoek te gaan naar de vos?

De vos is een slim dier en leert van eerdere gebeurtenissen. Door zijn ervaringen is hij vanuit de duingebieden verhuist naar meer stedelijke gebieden en heeft hij daar ondervonden dat hij overdag ook kan jagen. Bovendien hoeft hij niet bang te zijn voor jagers. In zijn nieuwe leefgebied heeft hij een ander soort mens leren kennen. De mens met een camera waar je wel voorzichtig bij moet zijn maar niet bang voor hoeft te worden.

In de ochtend gaan wij op zoek naar de dieren. Tijdens het zoeken ontvang je niet alleen allerlei tips over fotografie technieken maar ook veel informatie de vos zelf en leer je hoe je met respect op bezoek kunt gaan in hun leefomgeving. De wandelingen staan in het teken van natuurbeleving, kijken en beleven van de vos in het duin. Maar er is ook tijd om foto’s te maken. De wandeling draait echter om meer dingen dan alleen de fotografie. Dus met alleen een telefoon of zonder camera kun je ook mee wandelen. Je beleeft het duin dan ook. Het is absoluut niet goed om de dieren te voeren en dat zal tijdens de wandeling dan ook beslist niet gebeuren. Ook jij als deelnemer mag de dieren niets te eten geven.

Herten zijn altijd wel te zien in het duingebied maar de vossen zijn lastiger om te vinden. Zeker in de winterperiode kan het soms lastig zijn. Maar als we de vos zien is hij werkelijk prachtig in zijn dikke winterjas. We gaan proberen  om hem op zo’n natuurlijk mogelijke manier vast te leggen. Maar we zijn wel op zoek naar wilde dieren. Dat houdt in dat het de ene keer beter lukt dan de andere keer. Ik kan geen 100% garantie geven dat we ook vossen treffen maar we gaan op zoek op de plekken waar we de meeste kans hebben

Voor deze wandeling is het aan te raden om een camera mee te nemen. Het beste is een camera die je kan zoomen tussen de 100-400mm maar voor deze wandeling kun je ook mee doen met alleen je telefoon als je dat wilt. Je moet je dan wel realiseren dat je niet de foto’s kunt maken zoals je die hier op de pagina ziet staan. Maar je kunt wel mee en genieten van de omgeving en de dieren. Ik hou bewust kleine groepen zodat we meer kans hebben om de dieren te zien en te fotograferen. We starten in de ochtend maar het is goed om je te realiseren dat de dieren zich niet aan de klok houden. Mocht het langer duren om de vossen te vinden dan kan het zijn dat we later terug zijn op de parkeerplaats.

Voorwaarden:
 • Minimaal 4 deelnemers per wandeling en maximaal 8
 • Als het minimum niet bereikt is binnen 5 dagen van de wandeling ontvang je een andere datum of restitutie van je inschrijfgeld.
 • Meld je zelf af binnen 14 dagen van de wandeling dan krijg je geen restitutie meer ongeacht de reden van afmelden.
 • Er is geen 100% garantie dat we een vos zien.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn om mee te kunnen doen. Minderjarigen mogen alleen mee onder begeleiding van een betalende volwassenen.
 • In de week dat de wandeling plaats gaat vinden ontvang je een mail met de exacte verzamellocatie.
 • De kosten zijn €69 euro inclusief btw.
 • De wandeling zal ongeveer 3 a 4 uur duren en er zal enkele kilometers gelopen worden.
 • Bij kans op een bui gaan we gewoon. Bij aanhoudende regen of storm kiezen we een andere datum.
Inschrijven:

Je kunt je hieronder opgeven. Zodra je betaling binnen is zal je reservering goedgekeurd worden en kun je mee. Alle informatie zal via de mail gaan. Ontvang je geen mail kijk dan in je spamfolder.

Sorry, this event is expired and no longer available.
Totaal aantal plaatsen: 1 (0 Left:)
 • Amsterdamse Waterleidingduinen

Event Schedule Details

 • 20 maart 2024 09:00   -   14:00
Share This Events:
Add Calendar