Herten- en vossenwandeling 30 sept
Herten- en vossenwandeling 30 sept

Herten- en vossenwandeling 30 sept

Datum evenement:

30 september 2023

Tijd evenement:

09:00

Locatie evenement:

Amsterdamse Waterleidingduinen

De slimme en kleurige vos ontmoeten en ook nog kunnen fotograferen is voor heel veel mensen een droom. Deze droom en nog veel meer kan nu uitkomen als je met me mee gaat om herten en vossen te zoeken en fotograferen.

De vos is een slim dier en leert van eerdere gebeurtenissen. Door zijn ervaringen is hij vanuit de duingebieden verhuist naar meer stedelijke gebieden en heeft hij daar ondervonden dat hij overdag ook kan jagen. Bovendien hoeft hij niet bang te zijn voor jagers. In zijn nieuwe leefgebied heeft hij een ander soort mens leren kennen. De mens met een camera waar je wel voorzichtig bij moet zijn maar niet bang voor hoeft te worden. Zodoende laten op steeds meer plekken in Noord-Holland de vossen zich zien en daar gaan wij gebruik van maken.

 

In het leefgebied van de Vos woont ook het Damhert. De herten zijn net als de vos niet schuw en laten zich regelmatig zien en fotografen. Met hun mooie schoffelgeweien zijn de mannetjes een lust voor het oog en de groepjes vrouwtjes zijn altijd leuk om te zien met de dartelende jongen er omheen.

In de ochtend/middag gaan wij op zoek naar de dieren. Tijdens het zoeken ontvang je niet alleen allerlei tips over fotografie technieken maar ook veel informatie over de herten en de vos zelf en leer je hoe je met respect op bezoek kunt gaan in hun leefomgeving. Het is absoluut niet goed om de dieren te voeren en dat zal tijdens de wandeling dan ook beslist niet gebeuren. Ook jij als deelnemer mag de dieren niets te eten geven.

Herten zijn altijd wel te zien in het duingebied maar de vos is lastiger om te vinden. Als we de vos vinden gaan we proberen om hem op zo’n natuurlijk mogelijke manier vast te leggen. Maar we zijn wel op zoek naar wilde dieren. Dat houdt in dat het de ene keer beter lukt dan de andere keer. Ik kan geen 100% garantie geven dat we ook vossen treffen maar de kans is zeer aannemelijk en het gebied waar we heen gaan is zo wie zo rijk aan allerlei natuur waar je wat over te horen krijgt.

Voor deze herten- en vossenwandeling is het aan te raden om een camera mee te nemen. Het beste is een camera die je kan zoomen tussen de 100-400mm maar voor deze wandeling kun je ook mee doen met alleen je telefoon als je dat wilt. Je moet je dan wel realiseren dat je niet de foto’s kunt maken zoals je die hier op de pagina ziet staan. Maar je kunt wel mee en genieten van de omgeving en de dieren. Ik hou bewust kleine groepen zodat we meer kans hebben om de dieren te zien en te fotograferen.

Voorwaarden:
 • Minimaal 4 deelnemers per wandeling en maximaal 8
 • Als het minimum niet bereikt is binnen 5 dagen van de wandeling ontvang je een andere datum of restitutie van je inschrijfgeld.
 • Meld je zelf af binnen 14 dagen van de wandeling dan krijg je geen restitutie meer ongeacht de reden van afmelden.
 • Er is geen 100% garantie dat we een vos zien.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn om mee te kunnen doen. Minderjarigen mogen alleen mee onder begeleiding van een betalende volwassenen.
 • In de week dat de wandeling plaats gaat vinden ontvang je een mail met de exacte verzamellocatie.
 • De kosten zijn €69 euro inclusief btw.
 • De wandeling zal ongeveer 3 a 4 uur duren en er zal enkele kilometers gelopen worden.
 • Bij kans op een bui gaan we gewoon. Bij aanhoudende regen of storm kiezen we een andere datum.
Inschrijven:

Je kunt je hieronder opgeven. Zodra je betaling binnen is zal je reservering goedgekeurd worden en kun je mee. Alle informatie zal via de mail gaan. Ontvang je geen mail kijk dan in je spamfolder.

 

 

Sorry, this event is expired and no longer available.
Totaal aantal plaatsen: 7 (0 Left:)
 • Amsterdamse Waterleidingduinen

Event Schedule Details

 • 30 september 2023 09:00   -   13:00
Share This Events:
Add Calendar