Avond jong- en wild wandeling 2 juli
Avond jong- en wild wandeling 2 juli

Avond jong- en wild wandeling 2 juli

Datum evenement:

2 juli 2024

Tijd evenement:

18:00

Locatie evenement:

Amsterdamse waterleidingduinen

Het is zomer en het duin bruist van het jonge leven. Ga je mee op zoek?

 

Door het duin springen de jonge Damherten en de jonge vossen gaan zelf op jacht. Ze leren van hun moeder of door het te oefenen. Vaak samen met hun nest- broertjes en zusjes waar ze ook regelmatig mee spelen. Overal in het duin kun je ze tegen komen en in deze wandeling gaan we op zoek naar ze.

De vos is een slim dier en leert van eerdere gebeurtenissen. Door zijn ervaringen is hij vanuit de duingebieden verhuist naar meer stedelijke gebieden en heeft hij daar ondervonden dat hij overdag ook kan jagen. Bovendien hoeft hij niet bang te zijn voor jagers. In zijn nieuwe leefgebied heeft hij een ander soort mens leren kennen. De mens met een camera waar je wel voorzichtig bij moet zijn maar niet bang voor hoeft te worden.

 

We gaan op zoek naar dieren als het avond wordt en het duin wat afkoelt. Dan komen de dieren tevoorschijn en kunnen we ze bekijken en fotograferen. Tijdens het zoeken ontvang je niet alleen allerlei tips over fotografie technieken maar ook veel informatie over de herten en de vos zelf en leer je hoe je met respect op bezoek kunt gaan in hun leefomgeving. Het is absoluut niet goed om de dieren te voeren en dat zal tijdens de wandeling dan ook beslist niet gebeuren. Ook jij als deelnemer mag de dieren niets te eten geven.

Herten zijn altijd wel te zien in het duingebied maar de vossen zijn lastiger om te vinden. Als we de vos vinden gaan we proberen om hem op zo’n natuurlijk mogelijke manier vast te leggen. Maar we zijn wel op zoek naar wilde dieren. Dat houdt in dat het de ene keer beter lukt dan de andere keer. Ik kan geen 100% garantie geven dat we ook vossen treffen maar de kans is zeer aannemelijk en het gebied waar we heen gaan is zo wie zo rijk aan allerlei natuur waar je wat over te horen krijgt. Zomer is de beste tijd om jonge vossen te zien. Ze zijn zelfstandig genoeg om door een klein groepje mensen bezocht te gaan worden. Als we ze vinden laten ze zich vaak goed zien en fotograferen. Ze zijn een lust voor het oog als ze zelfstandig jagen of spelen met elkaar.

 

Voor deze jong- en wildwandeling is het aan te raden om een camera mee te nemen. Het beste is een camera die je kan zoomen tussen de 100-400mm maar voor deze wandeling kun je ook mee doen met alleen je telefoon als je dat wilt. Je moet je dan wel realiseren dat je niet de foto’s kunt maken zoals je die hier op de pagina ziet staan. Maar je kunt wel mee en genieten van de omgeving en de dieren. Ik hou bewust kleine groepen zodat we meer kans hebben om de dieren te zien en te fotograferen. We starten in de late middag maar het is goed om je te realiseren dat de dieren zich niet aan de klok houden. We moeten met deze wandeling voor zonsondergang uit het duin zijn. Dat is op 2 juli om 22u dus dan zijn we zeker bij de auto.

Voorwaarden:
 • Minimaal 4 deelnemers per wandeling en maximaal 8
 • Als het minimum niet bereikt is binnen 5 dagen van de wandeling ontvang je een andere datum of restitutie van je inschrijfgeld.
 • Meld je zelf af binnen 14 dagen van de wandeling dan krijg je geen restitutie meer ongeacht de reden van afmelden.
 • Realiseer je van te voren dat er geen 100% garantie dat we een vos zien.
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn om mee te kunnen doen. Minderjarigen mogen alleen mee onder begeleiding van een betalende volwassenen.
 • In de week dat de wandeling plaats gaat vinden ontvang je een mail met de exacte verzamellocatie.
 • De kosten zijn €69 euro inclusief btw.
 • De wandeling zal ongeveer 3 a 4 uur duren en er zal enkele kilometers gelopen worden.
 • Bij kans op een bui gaan we gewoon. Bij aanhoudende regen of storm kiezen we een andere datum.
Inschrijven:

Je kunt je hieronder opgeven. Zodra je betaling binnen is zal je reservering goedgekeurd worden en kun je mee. Alle informatie zal via de mail gaan. Ontvang je geen mail kijk dan in je spamfolder.

 

Sorry, this event is expired and no longer available.
Totaal aantal plaatsen: 8 (5 Left:)
 • Amsterdamse waterleidingduinen

Event Schedule Details

 • 2 juli 2024 18:00   -   22:00
Share This Events:
Add Calendar